Alperen Ocakları İl Başkanı Mehmet Madanoğlu, 13 yaşından itibaren Alperen Ocaklarına gönül verdiğini ve teşkilatın farklı kademelerinde görev yaptığını belirten Madanoğlu, “Bugün de il başkanlığı görevimle elimden geldiği kadar bayrağı ileriye taşımaya çalışıyorum. Aynı zamanda esnaf ve iş insanıyım. Beş yıllık evliyim. Çocuğumuz henüz yok, inşallah olur” dedi.
Alperenliğin köklü bir gelenekten geldiğini ifade eden Madanoğlu, “Alperen Ocakları 1992 yılında Büyük Birlik Partisi ile birlikte kurulmuş bir Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfıdır. Siyaset üstü bir kurum olarak gençleri Türk-İslam değerleriyle yetiştirmeyi hedefliyoruz. ‘Alp’ savaşçıyı, ‘Eren’ ise manevi olgunluğu temsil eder. Biz gençlik hareketiyiz, ama 7’den 70’e herkes vakfımızda yer bulabilir” diye konuştu.
Gençler üzerindeki tehditlere de dikkat çeken Madanoğlu, “Bugün uyuşturucu, sanal kumar ve sosyal medya alışkanlıkları gençlerimizi değerlerinden uzaklaştırıyor. Oysa Türk töresi ve Türk-İslam kültürü dünyayı ayakta tutan unsurlardır. Türk gencini bitirmek demek, aslında dünyayı teslim almak demektir. Bizim görevimiz gençleri yeniden öz benliğine döndürmektir” ifadelerini kullandı.
Programda ayrıca Hoca Ahmet Yesevi’nin tarihsel mirası, Türk töreleri ve gençlik için yürütülen eğitim-kültür faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.













