
Akademisyen gazeteci Kartal Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa gazeteciler İzzet Dönmez ve Soner Demiröz yorumlarıyla katıldı. Programın açılışında Demiröz Ailesi’nin oğlu Umut Demiröz’ün düğün töreni dolayısıyla iyi dilekler paylaşılırken, Kartal Şahin de babası Halil Şahin’in Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde geçirdiği başarılı bypass ameliyatı sonrası sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.
Programda özellikle sağlık alanındaki gelişmeler geniş yer buldu. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tek hastane olarak hizmet vermesinin oluşturduğu yoğunluk ve afiliasyon sistemi tartışılırken, Uşak’a yeni devlet hastanesi yapılmasına yönelik yatırım planlamasının önemli bir gelişme olduğu vurgulandı. Katılımcılar, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul tarafından açıklanan yeni devlet hastanesi yatırım sürecinin kent açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Öte yandan Uşak’ta hizmet vermeye başlayan Özel Atapark Hastanesi de programın gündem başlıkları arasında yer aldı. Hastanenin son teknoloji cihazlarla donatıldığı belirtilirken, sağlık alanındaki yatırımların Uşak’ın çevre illere olan sevk yükünü azaltabileceği değerlendirildi.
Basın Kulübü’nde belediye ve kamu kurumlarıyla ilgili gündem başlıkları da masaya yatırıldı. Uşak Belediyesi’nde “bankamatik personel” iddialarıyla ilgili kamuoyuna yansıyan duyumlar değerlendirilirken, kamu kurumlarında liyakat ve denetim konularının önemine dikkat çekildi.
Programda ayrıca Milli Eğitim camiasında gündeme gelen bazı soruşturma ve görevlendirme iddiaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcılar, kamuoyunda konuşulan iddiaların şeffaf şekilde açıklığa kavuşturulmasının kamu vicdanı açısından önemli olduğunu ifade etti.
Basın Kulübü programında Uşak’taki yol çalışmaları, yeni defterdarlık binası yatırımı ve kentte devam eden kamu projeleri de ele alınırken, Uşak’ın uzun yıllardır bekleyen yatırımlar konusunda daha hızlı ilerleme kaydetmesi gerektiği yönünde görüşler dile getirildi.
Egem TV ekranlarında yayınlanan Basın Kulübü programında gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yapıldı. Programda kamu kurumlarındaki iddialar, gazetecilik etiği, siyasi parti değişimleri ve belediye başkanlarının transferleri masaya yatırıldı.
Programda konuşan yorumcular, kamu kurumlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların şeffaf şekilde araştırılması gerektiğini belirterek, kamu vicdanının zedelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Özellikle eğitim camiasıyla ilgili gündeme gelen iddialar üzerinden değerlendirmelerde bulunan konuşmacılar, hem hukuki süreçlerin hem de idari soruşturmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
Tartışmalarda gazetecilik anlayışı da gündeme geldi. Bazı gazetecilerin yayın politikalarının eleştirildiği programda, gazeteciliğin tarafsızlık ilkesinden uzaklaşmaması gerektiği vurgulandı. Katılımcılar, medya organlarının yalnızca belirli siyasi çevrelere yönelik yayın yapmasının kamuoyunda güven sorunu oluşturduğunu dile getirdi.
Programın öne çıkan başlıklarından biri ise siyasi parti değişiklikleri oldu. Özellikle Burcu Köksal’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar ve son günlerde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Yorumcular, Türkiye’de siyasi parti değiştirmenin hukuki bir hak olduğunu ancak seçilmiş belediye başkanlarının parti değiştirmesi konusunda yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulabileceğini savundu.
Katılımcılar, belediye başkanlarının seçim döneminde aldıkları oyların yalnızca şahsi destekten değil, aynı zamanda partilerinin siyasi kimliğinden kaynaklandığını belirterek, parti değişikliği durumunda yeniden seçim yapılmasının tartışılabileceğini ifade etti.
Programda ayrıca Cemal Enginyurt’un açıklamaları ve Türk siyasetindeki etik tartışmaları da değerlendirildi. Siyasette son dönemde yaşanan sert söylemler ve karşılıklı suçlamaların toplumsal kutuplaşmayı artırdığı görüşü dile getirildi.
Öte yandan programda Uşak siyasetiyle ilgili olumlu değerlendirmeler de yapıldı. Konuşmacılar, geçmişten bugüne görev yapan Uşak milletvekillerinin siyasi nezaket ve çalışma anlayışı açısından örnek isimler olduğunu belirterek, Uşak’ın Türkiye’de daha sakin ve uzlaşmacı bir siyasi kültüre sahip illerden biri olduğunu ifade etti.
Canlı yayında izleyici mesajlarına da yer verilirken, özellikle Ulubey yolu ile ilgili uzun süredir devam eden çalışmalar vatandaşların tepkisini çekti. İzleyiciler, yol çalışmalarının yıllardır tamamlanamamasına tepki göstererek yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.














