
Parti binasında düzenlenen programda konuşan AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, Ramazan ayı boyunca teşkilat olarak sahada yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, vatandaşlarla sürekli bir araya geldiklerini ifade etti. İl Başkanı Himmet Yaşar, “Gece sahur programlarıyla başlayan, gün içinde devam eden ve teravih sonrası da süren ziyaretlerle hemşehrilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Amacımız ülkemize ve milletimize hizmet etmektir.” dedi.
Programda söz alan AK Parti Uşak Milletvekili fahrettin Tuğrul'da Bakan Işıkhan’ın kente gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Uşak’ın ihtiyaçlarının bakanlık nezdinde yakından takip edildiğini söyledi.
“Uşak’ta istihdamı güçlendirmeye devam edeceğiz”
AK Parti teşkilatına hitap eden Bakan Işıkhan ise Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu vurgulayarak, Uşak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye’nin bölgesinde zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Işıkhan, güçlü bir liderlik ve devlet iradesinin önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda önemli mesafe kat ettiğini söyledi.
Çalışma hayatına yönelik verileri de paylaşan Işıkhan, Uşak’ta istihdamın artırılması için çeşitli programlar yürüttüklerini belirtti. Bakan Işıkhan, “2002 yılında İŞKUR aracılığıyla Uşak’ta sadece 844 vatandaşımız işe yerleşmişken 2026 yılında bu sayı 8 bin 827’ye yükseldi. 2002’den bugüne kadar toplam 121 bin 895 vatandaşımızın istihdama katılmasına katkı sağladık.” ifadelerini kullandı.
Mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarına da değinen Işıkhan, bugüne kadar 37 bin 377 kişinin bu programlardan faydalandığını, 20 binden fazla vatandaşın işbaşı eğitimleriyle mesleki beceri kazandığını söyledi.
4,4 milyar liralık teşvik
Bakan Işıkhan ayrıca Uşak’ta yatırımları desteklemek amacıyla iş yerlerine önemli teşvikler sağlandığını belirterek, “Uşak’ta 48 bin 977 iş yerine toplam 4,4 milyar lira teşvik verdik.” dedi.
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Işıkhan, Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini ifade ederek teşkilat mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.













