
CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, düzenlediği basın toplantısında Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ortaya atılan iddialarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Karaoba, hastanede yaklaşık 5 milyon TL tutarında tarihi geçmiş stent, tel, balon ve katater bulunduğunu öne sürerek sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.
Karaoba, Uşak’ın Türkiye’de anjiyo işlemlerinde barkod sisteminin bulunmadığı az sayıdaki illerden biri olduğunu belirterek, bu durumun ciddi bir yönetim zaafına işaret ettiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin yaklaşık 5 aydır hastanede inceleme yürüttüğünü aktaran Karaoba, barkod sisteminin neden kurulmadığının ve oluşan kamu zararının araştırıldığını dile getirdi.
Açıklamasında liyakat vurgusu yapan Karaoba, daha önce temizlik personelinden sorumlu olduğu belirtilen, satın alma ve teknoloji alanında eğitimi ya da deneyimi bulunmadığını iddia ettiği kişilerin, siyasi yakınlık gerekçesiyle hastanede satın alma müdürlüğü görevine getirildiğini öne sürdü. Karaoba, “Şehrin tek hastanesinde bu atamalar hangi gerekçeyle yapıldı?” diye sordu.
Kamuoyuna yönelttiği sorularla dikkat çeken Karaoba, doktorların tarihi geçmiş malzeme kullanmaya zorlanıp zorlanmadığının, daha önce yapılan anjiyo işlemlerinde tarihi geçmiş ürünler kullanılmış gibi gösterilerek stokların eritilmeye çalışılıp çalışılmadığının ve toplam kamu zararının ne kadar olduğunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Uşaklıların vergileriyle oluşan kamu kaynaklarının boşa harcandığını savunan Karaoba, “Uşak’ta yapılan tüm usulsüz işlerin, verilip de tutulmayan sözlerin ve Uşaklının vergi ödediği halde karşılığını alamadığı her bir kuruşun takipçisiyim” ifadelerini kullandı.
Hastanenin geçmişte yalnızca isim değişikliğiyle “Eğitim ve Araştırma Hastanesi” statüsüne kavuştuğunu öne süren Karaoba, liyakatsiz atamalarla kurumun geriye götürüldüğünü iddia etti. Karaoba ayrıca, eleştirilerini siyasi bir gönderme ile tamamlayarak hastanenin adının “İsmail Güneş Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilmesini önerdi.
Konuya ilişkin hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.














Yani ne olmuş, usulsuzluk oldugu iddia edilen dönemde de Baş hekim yani yetkili olan kişi , şimdi denetmen , müfettiş olmuş, yani İl Sağlık Müdürü. İlde sağlıkdan en yetkili kişi. Sizce doğrumu dur. Hemen Sağlık Müdürü ve Başhekim görevden alınmalı. Sonuçlara göre davranılmalı. Görevde olmaları sıkıntılı.
İsmail Güneş vekilimiz buna izin vermez , Yetimin hakkını yedirmez, böyle olsaydı soruşturma olurmuy du. Demek ki devlet bu işin peşinde. Yakında Vekilimiz ak koyun , kara koyun açıklar. Güveniyoruz.
Sağlık Müdür Tarık Acar eski başhekim ise ve onun döneminde de böyleyse şimdi denetleyicide Sağlık Müdürlüğü bu işten doğru sonuç çıkar mı. Ali Karaoba vekil ben partinden değilim ama yaptığın çok doğru. Devam ediniz devlet malı bizim malımızdır. Varsa sıkıntıları çıksın ortaya .
Uşak Sağlık Müdürü Doç.Dr.Tarık Acar dönemindemi olmuş. Böyleyse çok büyük bir skandal olur.Devleti zarara uğrattığı söylenenler terfi ettiriliyor demektir. Malum Sağlık Müdürümüz bir önceki Başhekimimiz , yani konun ana muhatabı.