
Basın Kulübü Programında hastane hakkında değerlendirmelerde bulunan konuşmacılar, hastanenin kurucularından Burak Öztan’ın sağlık yönetimi alanındaki akademik birikimine dikkat çekti.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soner Demiröz, hastanenin kurucularından Burak Öztan’ın sağlık sektöründe akademik ve yönetsel anlamda önemli bir birikime sahip olduğunu söyledi. Demiröz, Burak Öztan’ın tıp doktoru olmadığını ancak hastane yönetimi alanında doktora yaptığını, aynı zamanda akademisyen kimliği bulunduğunu belirterek, aileden gelen sağlık sektörü deneyiminin de projeye önemli katkı sunduğunu ifade etti.
Demiröz açıklamasında, “Hem teorik anlamda eğitimini almış hem de pratiğin içerisinde yetişmiş bir isim. Ailecek uzun yıllardır sağlık sektörünün içerisindeler.” dedi.
Hastanenin tüm branşlarda hasta kabulüne başladığını kaydeden Demiröz, özel hastanelerle ilgili zaman zaman yüksek ücret eleştirileri yapıldığını ancak özel sağlık sigortalarının yaygınlaşmasıyla vatandaşların daha ekonomik şekilde sağlık hizmeti alabildiğini söyledi.
Yeni hastanede kullanılan teknolojik altyapının da dikkat çekici olduğunu ifade eden Demiröz, yapay zekâ destekli yeni nesil MR cihazının hastaneye kazandırıldığını belirtti. Cihazın dünyanın en gelişmiş sistemlerinden biri olduğunu söyleyen Demiröz, bu tür ileri teknoloji sağlık ekipmanlarının artık Uşak’ta bulunmasının büyük avantaj sağlayacağını vurguladı.
Demiröz, geçmişte vatandaşların benzer tetkik ve görüntüleme hizmetleri için İzmir, Afyonkarahisar ve Denizli gibi illere gitmek zorunda kaldığını hatırlatarak, yeni yatırımların şehirde sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını dile getirdi.














