
Uşak Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret eden Bayraktar’ı, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık karşıladı. Ziyarette tarım sektörünün güncel durumu, üreticilerin yaşadığı sorunlar, doğal afetlerin tarımsal üretime etkileri dile getirdi. Tarım sektörünü bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Bunu herkesin çok iyi anlaması lazım. Bunu pandemi sürecinde gördük. Bir kilo buğday bulamayan ülkeler oldu. Bunu savaşlarda görüyoruz. Bölgemizdeki jeopolitik riskler gıdanın önemini arttırdı. Aklı başında olmayan liderler var maalesef dünyada. Bunlar bölgemizi savaş alanına çevirdi. Savaşlar devam ediyor. Bu savaşların ülkemize ve dünyadaki diğer ülkelere bir maliyeti var. İşte petrol fiyatları artıyor. Biz de mazot fiyatları 100 liranın üzerine çıktı. Tarihimizde görülmemiş bir şey, çok ciddi bir rakam bu. Gübre fiyatları artıyor. Diğer girdilerimiz artıyor. Maliyetlerimizi fevkalade arttıran bir unsur haline geldi bu savaşlar. Ekonomimizi zorluyor. Dünyadaki ve Avrupa'daki ülkelerin ekonomileri zorlanmaya başladı. İşte bu manada değerlendirdiğimizde bu savaşlar da tarım sektörünün çok daha ön plana çıkmasını sağlayacak. Artık tarım sektörüne bir milli güvenlik meselesi olarak bakmamız gerekiyor.” dedi.Doğal afetlerin de üreticiler üzerinde ciddi bir maliyet oluşturduğunu belirten Bayraktar; “Doğal afetlerin getirdiği ciddi bir maliyet yükü de var üreticimizin üzerinde. Geçen sene 65 vilayetimizde don felaketiyle karşı karşıya kaldık. Onun arkasından bir kuraklık felaketiyle karşı karşıya kaldık. Yani donun arkasından kuraklık geldi. Birçok ilimiz ve üretimimiz kuraklık afetinden olumsuz etkilendi. Bu sene doğal afetlerden uzak bir yıl yaşamayı arzu ederdik. Yağışlar tabi ki ülkemize, topraklarımıza bereket getirdi. Bunu kabul ediyorum. Bazı bölgerimize de afet getirdi. Bunu da kabul edelim. Su baskınları ve sel felakatlerine maruz kaldık. Arkasından dolu felakatlerine maruz kaldık. Türkiye'nin birçok bölgesinde dolu afeti görmeye başladık. Hortum yoktu, son yıllarda hortum da var. Yani çiftçimizin bir kaç seneden beri görmediği hiçbir afet kalmadı. Dolayısıyla bunlar da çiftçimize ciddi bir maliyet getiriyor. Kolay değil.”
Bayraktar sözlerine şöyle devam etti; “Don felaketiyle alakalı ciddi bir yardım yapıldı. Kuraklıkla alakalı süreci Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettik. Şimdi onunla alakalı da bir çalışma yapılıyor. Biliyorsunuz çiftinin aldığı temel desteklerde 2026 için bir artış oldu. Bunu olumlu karşılıyoruz.” dedi.
Bayraktar sözlerine şöyle devam etti; “Don felaketiyle alakalı ciddi bir yardım yapıldı. Kuraklıkla alakalı süreci Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettik. Şimdi onunla alakalı da bir çalışma yapılıyor. Biliyorsunuz çiftinin aldığı temel desteklerde 2026 için bir artış oldu. Bunu olumlu karşılıyoruz.” dedi.













