
Düzenlenen iftar programına öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.
EGEM TV’de gerçekleştirmiş olduğumuz röportajda, Fetih Gençlik Merkezi Başkanı İsmet Çambel düzenlen iftar yemeği hakkında konuştu;

“Bugün iftarımızın amacı bizlere yardım eden hayırseverlerimiz adına düzenlenen bir iftar. Geleneksel olarak düzenlenen ve yaz okuluyla beraber yapılan bir iftar.” İfadelerini kullandı.
Öğrencilerin eğitimi ve sportif faaliyetleri hakkında konuşan Çambel;
“Öğrencilerimiz merkezimize okul çıkışlarında geliyor. Öğrenci Aşevimizde 365 gün yemek çıkıyor. Öğrenciler geldikten sonra okul takviye dersleri, okul ödevleri ve konular tekrarlanıyor. Bu çalışmalar bittikten hemen sonra Kur’an-ı Kerim okumamız oluyor. Ardından spor faaliyetleri düzenleniyor. Robotik kodlama, resim, satranç ve akıl oyunları olmak üzere hem eğlenip hem de öğrendiriyoruz.” dedi.

İftar programının ardından çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyleyen Çambel;,
“Düzenlediğimiz program öğrencilerimiz tarafından hazırlanarak, Ramazan şenliğimiz olacak. Hacivat Karagöz, Maniler ve mehter marşı düzenleniyor. Bu etkinliklerin amacı alışkanlıklar, özgüven, kişisel gelişim gibi gelişimlerinde katkıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fetih Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen iftarda vatandaşlarla bir araya gelen Mehmet Çakın program hakkında konuşma gerçekleştirdi. Çakın; “Yapılan bu çalışma çok kıymetli. Uşak Belediyesi olarak bu tarz faaliyetleri gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Genç Kuşak kapsamında gerçekleştirdiğimiz yaz okulları projelerimiz var. Sivil Toplum kuruşlarımızdan yaz okullarını tertip ediyoruz. Milli Eğitim ve Halk Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde 3’ncüsünü düzenledik. Geçtiğimiz yaz okullarında 5bin öğrencimiz vardı. Milli manevi değerlere yönelik dersler düzenledik. Öğleden sonra ise belediyemize ait sosyal tesislerimizde, spor salonlarımızda, hayvanat bahçemizde ve yüzme havuzumuzda gençlerimizle keyifli zamanlar geçirdik. Uşak Belediye’si olarak bu tarz hassasiyetleri olan Sivil Toplum Kuruluşlarımızla çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Belediye’mizin kaynakları, imkanları oldukça fazla. Bu imkanların doğru bir şekilde kullanılıyor olması özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza uygun bir şekilde bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi önemli.” İfadelerini kullandı.

İftar programında bulunan ve etkinliklere katılan AK Parti Milletvekili İsmail Güneş; “Ramazan ayımız inşallah hayırlara vesile olur. Fetih Gençlik merkezi olarak gençlerimize Kur’an öğretiyorsunuz çok kıymetli bir çalışma. %99’u Müslüman olan bir ülkede biz çocuklarımıza Kur’an öğretemediğimiz günleri yaşadık. Geçmiş dönemde bu minarelerde orijinalini okutulmadı günler yaşadık. Evlerde Kur’an-ı Kerim bulundurmanın yasak olduğu günlerde yaşadık. Bugün Elhamdülillah gençlerimiz, kadınlarımız ve erkeklerimiz rahatça Kur’an-ı Kerim öğrenebiliyorsa iktidarda kimin olduğunun çok önemi var burada. 28 Şubat sonrası bu ülkede belki ilkokula giden, ortaokula giden gençlerimiz Kur’an öğrenemediği, öğrenilmesinin yasaklandığı bazı günler yaşadık. Bize özgürlük dersi vermeye çalışan kişilerin zamanında neler yaptığı ortadadır. Bu süreci Sayın Cumhurbaşkanımızın iktidara gelmesiyle birlikte aştık. Yerel iktidarda kimin olduğunun çok önemi var. Toplumun dertleriyle dert edinmede, sorunlarını çözmenin de çok önemi var.” ifadelerini kullandı.














