• Uşak Sağlık Birimleri Telefonları
  • Bizi Takip Edin
  • GÜNDEM ÖZEL
  • İHA CANLI YAYIN
  • EN BAŞARILILAR ÖDÜL TÖRENİ ANKETİ
Anasayfa
  • Genel
  • Uşak Güncel Haberler
  • Siyaset
  • Asayiş
  • Son Dakika
  • Ekonomi
  • Şehrin Gözcüsü
  • Sağlık
  • Spor Çevre Eğitim Tarih Bilim ve Teknoloji Uşak Hakkında Egem TV Hakkında Program Künyeleri
  • Ara
SON DAKİKA:
11:35
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İL İÇİ TAYİN DUYURUSU
11:30
UŞAK’TA ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI
11:22
UŞAK’IN SULTANLARI AKHİSAR GÜCÜ’NÜ 3-0’LA GEÇTİ
10:13
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İL İÇİ TAYİN DUYURUSU
Sağlık
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İL İÇİ TAYİN DUYURUSU
UŞAK’TA ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI
Sağlık
UŞAK’TA ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI
UŞAK’IN SULTANLARI AKHİSAR GÜCÜ’NÜ 3-0’LA GEÇTİ
Spor
UŞAK’IN SULTANLARI AKHİSAR GÜCÜ’NÜ 3-0’LA GEÇTİ
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
Genel
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
UŞAK’TA BAYRAM GÜNÜ İŞ YERİ AÇMA HARCI TARTIŞMASI: “ESNAF NE YAPACAK?”
Genel
UŞAK’TA BAYRAM GÜNÜ İŞ YERİ AÇMA HARCI TARTIŞMASI: “ESNAF NE YAPACAK?”
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU İDDİASI
Asayiş
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU İDDİASI
MERT SEVİNÇ'İN DOĞUM GÜNÜ SEVGİ KAFE'DE KUTLANDI
Genel
MERT SEVİNÇ'İN DOĞUM GÜNÜ SEVGİ KAFE'DE KUTLANDI
Tüko-Der Uşak Şubesi'nden Hasta Hakları Açıklaması
Hasta Hakları Günü
Tüko-Der Uşak Şubesi'nden Hasta Hakları Açıklaması
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
  1. Haberler
  2. Genel
  3. UŞAK'TA BAYRAM GÜNÜ İŞ YERİ AÇMA HARCI TARTIŞMASI: "ESNAF NE YAPACAK?"
Genel
Yayınlanma: 27 Ekim 2026 - 17:47

UŞAK'TA BAYRAM GÜNÜ İŞ YERİ AÇMA HARCI TARTIŞMASI: "ESNAF NE YAPACAK?"

Egem TV ve BRTV ekranlarında yayınlanan Basın Kulübü programında, Uşak Belediyesi’nin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde iş yeri açmak isteyen esnaftan alacağı çalışma ruhsatı harcı gündeme geldi. Programda, metrekare üzerinden 800 TL’ye kadar çıkabildiği ifade edilen harç uygulaması tartışılırken, esnafın ekonomik koşulları ve belediyenin uygulaması ele alındı.

Genel
27 Ekim 2026 - 17:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
UŞAK’TA BAYRAM GÜNÜ İŞ YERİ AÇMA HARCI TARTIŞMASI: “ESNAF NE YAPACAK?”
Reklam

Uşak’ın gündemini değerlendiren Basın Kulübü programında, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde iş yerlerini açmak isteyen esnafı ilgilendiren çalışma ruhsatı harcı konusu masaya yatırıldı. Programın moderatörü Deniz Kartal Şahin ile gazeteci İzzet Dönmez ve Egem TV Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz, uygulamanın esnaf üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi.

rogramda, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 58’inci maddesinde yer alan tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcına ilişkin hüküm gündeme getirildi. Söz konusu düzenlemenin 1981 yılına dayandığı belirtilirken, Uşak’ta uygulamanın yeniden gündeme gelmesi tartışmalara neden oldu.

“ESNAF ZATEN ZOR ŞARTLARDA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR”

Programda söz alan gazeteciler, artan maliyetler, vergiler ve kiralar nedeniyle zorlanan küçük esnafın yeni bir mali yükle karşılaşmasının yaratabileceği sonuçlara dikkat çekti.

Özellikle Cumhuriyet Bayramı gibi ulusal bayramlarda iş yerlerini açarak gelir elde etmeye çalışan esnafın, çalışma ruhsatı harcı ödemek durumunda kalmasının ekonomik açıdan değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Programda, harcın miktarının iş yerinin metrekaresine göre değişebildiği ve 800 TL’ye kadar ulaşabildiği dile getirildi. Uygulamanın kapsamı, hangi iş yerlerini içerdiği ve tahsilatın nasıl yapılacağı konusunda belediyeden ayrıntılı açıklama yapılması gerektiği vurgulandı.

SİYASİ PARTİLERİN VE ESNAF TEMSİLCİLERİNİN TUTUMU TARTIŞILDI

Programda, söz konusu uygulamaya yönelik siyasi partilerin ve esnaf temsilcilerinin tepkileri de değerlendirildi. İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Sözler’in, ekonomik açıdan zorlanan esnafın yeni mali yüklerle karşı karşıya bırakılmasına yönelik eleştirilerine değinildi.

Gazeteciler, uygulamanın yalnızca Uşak’ta mı gündeme geldiği, diğer belediyelerde nasıl yürütüldüğü ve geçmiş dönemlerde benzer bir tahsilat yapılıp yapılmadığı konularında da değerlendirmelerde bulundu.

Programda, mevzuatın gerektirdiği bir harcın uygulanmasının hukuki boyutunun ayrı değerlendirilmesi gerektiği, ancak uygulamanın esnaf üzerindeki ekonomik etkilerinin de göz ardı edilmemesi gerektiği ifade edildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA BEKLENTİSİ

Basın Kulübü’nde yapılan değerlendirmelerde, Uşak Belediyesi’nin uygulamanın kapsamı, harç miktarları ve denetim süreci hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiği dile getirildi.

Programda ayrıca, belediyenin uygulamayı hangi ölçütlerle hayata geçireceği ve esnafın nasıl bilgilendirileceği konuları gündeme taşındı.

Uşak’ta esnafı yakından ilgilendiren çalışma ruhsatı harcı tartışması, ekonomik koşullar, yerel yönetimlerin sorumlulukları ve mevzuatın uygulanması başlıkları üzerinden Basın Kulübü’nün gündeminde yer aldı.

“Kamu kurumlarının bilgilendirmesi önemli”

Programdaki değerlendirmelerde, kamu kurumlarının basınla kurduğu iletişimin haberlerin doğru ve zamanında kamuoyuna aktarılması açısından önem taşıdığı belirtildi. Basın mensupları, kurumların duyurularına erişimde yaşandığını ileri sürdükleri sorunların açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Bazı gazeteciler, önceki dönemlerde güvenlik toplantıları ve resmî programlara davet edildiklerini, ancak son dönemde bu tür bilgilendirmelerin kendilerine ulaşmadığını öne sürdü. Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasındaki programlar üzerinden başlayan tartışmanın, daha uzun süredir yaşandığı iddia edilen iletişim sorunlarına dayandığı ifade edildi.

Programda, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler ve resepsiyonlar da gündeme geldi. Bazı katılımcılar, geçmiş yıllardaki davet süreçleriyle mevcut durumu karşılaştırarak basın mensuplarının bilgilendirilmesinde farklılıklar bulunduğunu ileri sürdü.

Buna karşılık, Valiliğin bazı duyurularının internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayımlandığı da konuşuldu. Ancak tartışmanın merkezinde, duyuruların kamuya açık biçimde yayımlanması ile basın mensuplarına doğrudan bildirim yapılması arasındaki fark yer aldı.

Programda, WhatsApp gruplarının oluşturulma gerekçesi ve gruplara dahil edilme kriterleri konusunda kesin ve ortak bir bilgi ortaya konulmadı. Valilik tarafından konuya ilişkin resmî bir açıklama yapıldığına dair de programda bir bilgi paylaşılmadı.

“Valiliğin haberlerini yapmıyorum” açıklaması

Tartışmada söz alan gazetecilerden biri, yaşadığını düşündüğü dışlanma nedeniyle Valiliğin haberlerini yayımlamama kararı aldığını ifade etti. Aynı durumda olduğunu belirttiği bazı meslektaşlarının da benzer bir tutum sergilediğini öne sürdü.

Bu açıklama üzerine programda, sorunun kişisel bir kırgınlık üzerinden mi yoksa kurumsal iletişimdeki bir eksiklik üzerinden mi ele alınması gerektiği tartışıldı. Katılımcılardan bazıları, yaşananların açıklığa kavuşturulması için ilgili kurumla doğrudan iletişim kurulmasının önemine dikkat çekti.

Diğer katılımcılar ise konunun yalnızca bireysel bir davet meselesi olmadığını, yerel basının kamu kurumlarından eşit ve zamanında bilgi alabilmesi açısından değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Program boyunca, Valilik yönetimine veya belirli kişilere yönelik doğrudan bir suçlama ortaya koymaktan ziyade, basın gruplarının işleyişi ve bilgilendirme süreçlerinin açıklığa kavuşturulması gerektiği yönündeki görüşler öne çıktı.

Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kazanımları da konuşuldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında yayımlanan programda, basınla iletişim tartışmasının yanı sıra Cumhuriyet’in kuruluşu ve tarihsel önemi de ele alındı.

Katılımcılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri andı. Cumhuriyet yönetiminin demokrasi, yurttaşlık hakları ve ülkenin yönetim biçimi açısından taşıdığı önem üzerinde duruldu.

Programdaki değerlendirmelerde, Cumhuriyet’in korunması ve demokratik değerlerin yaşatılması gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan darbeler ve 15 Temmuz darbe girişimi de konuşuldu. Katılımcılar, demokrasiye yönelik müdahalelerin toplum ve ülke yönetimi üzerindeki etkilerini kendi görüşleri doğrultusunda değerlendirdi.

Cumhuriyet Bayramı’nın yalnızca bir kutlama günü olmadığı, aynı zamanda demokratik yönetimin ve ortak tarih bilincinin hatırlanması açısından önem taşıdığı yönünde görüşler dile getirildi.

Yerel gündem ve belediyedeki görev değişiklikleri de değerlendirildi

Basın Kulübü programında Uşak Belediyesi’ndeki yönetim değişiklikleri de gündeme geldi. Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan’ın başkan yardımcılarıyla ilgili tasarrufları ve görevlerinden ayrılan isimler üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Programda daha önce gündeme gelen gelişmeler hatırlatılırken, belediye başkan yardımcılarının görevden alınması ya da istifa etmesi konusundaki sürecin nasıl ilerlediği tartışıldı. Katılımcılar, önceki hafta yapılan açıklamalarla sonraki günlerde yaşanan gelişmeler arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.

Reyhan Aydın’ın önceki programda telefonla katılarak görüşmelerin sürdüğünü ve sürecin henüz netleşmediğini söylediği hatırlatıldı. Sonraki günlerde yaşanan görev değişiklikleri üzerinden yerel basının aktardığı bilgilerin doğruluğu ve haberlerin yayımlanma süreci de tartışma konusu oldu.

Programda belediye başkan yardımcılarının ücretleri ve bu ücretlerin kamuoyuna açıklanması gerekip gerekmediği de gündeme getirildi. Bazı katılımcılar, kamu görevlerinde şeffaflığın önemine dikkat çekerek ücretlerin hangi usulle belirlendiğinin açıklanmasını istedi. Bu bölümde dile getirilen maaş rakamlarına ilişkin ifadeler ise kesinleşmiş bilgi olarak değil, programda gündeme getirilen iddialar ve değerlendirmeler çerçevesinde ele alındı.

Gözler bilgilendirme sürecine ilişkin açıklamada

Egem TV ve BRTV ekranlarında yayımlanan Basın Kulübü programında öne çıkan tartışma, yerel basının kamu kurumlarıyla iletişimi ve haber kaynaklarına erişimi oldu. Gazeteciler, bazı duyuruların kendilerine ulaşmadığını ve basın gruplarında farklı uygulamalar bulunduğunu ileri sürerken, programda mesleki kriterler ve gazetecilik sorumluluğu konusunda da farklı görüşler dile getirildi.

Tartışmada, Valiliğin basın gruplarına katılım şartları, bilgilendirme yöntemleri ve bazı gazetecilerin neden belirli duyuruları alamadıkları konusunda net bir açıklama ortaya konulmadı. Bu nedenle gündeme getirilen iddiaların ilgili kurum tarafından açıklığa kavuşturulması, tartışmanın somut bilgiler üzerinden değerlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Programda ayrıca Cumhuriyet Bayramı’nın anlamı, demokrasi ve darbe girişimleri ile Uşak Belediyesi’ndeki görev değişiklikleri de ele alındı. Basın Kulübü, Uşak’ın siyasi ve toplumsal gündemindeki farklı başlıkları değerlendirdiği yayınında, yerel basın ile kamu kurumları arasındaki iletişim meselesini de kamuoyunun gündemine taşıdı.

#Uşak #EgemTV #BasınKulübü #UşakValiliği #YerelBasın #Gazetecilik #29Ekim #CumhuriyetBayramı #UşakGündemi #UşakHaberleri

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
MERT SEVİNÇ'İN DOĞUM GÜNÜ SEVGİ KAFE'DE KUTLANDI
MERT SEVİNÇ'İN DOĞUM GÜNÜ SEVGİ KAFE'DE KUTLANDI
Uşak'ta okul kantini işletmecilerine hijyen eğitimi verildi
Uşak'ta okul kantini işletmecilerine hijyen eğitimi verildi
Uşak Belediyesinden otogar açıklaması: Paylaşımlar güncel durumu yansıtmıyor
Uşak Belediyesinden otogar açıklaması: Paylaşımlar güncel durumu yansıtmıyor
Son Haberler
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İL İÇİ TAYİN DUYURUSU
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İL İÇİ TAYİN DUYURUSU
UŞAK’TA ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI
UŞAK’TA ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI
UŞAK’IN SULTANLARI AKHİSAR GÜCÜ’NÜ 3-0’LA GEÇTİ
UŞAK’IN SULTANLARI AKHİSAR GÜCÜ’NÜ 3-0’LA GEÇTİ
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
Uşak'ta okul çevrelerinde güvenlik denetimi gerçekleştirildi
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU İDDİASI
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK...
Çok Okunan Haberler
NE DEDİKODU BİTİYOR, NEDE SÖYLENTİ, NE OLACAK UŞAK BELEDİYESİNİN HALİ..? GAZETECİLER BASIN KULÜBÜNDE BU KONUYU TARTIŞTI
NE DEDİKODU BİTİYOR, NEDE SÖYLENTİ, NE OLACAK UŞAK BELEDİYESİNİN...
UŞAK YERELDE NE İKTİDAR NEDE MUHALEFET KALDI..UŞAK BELEDİYESİ'NDE MUHALEFET TARTIŞMASI:
UŞAK YERELDE NE İKTİDAR NEDE MUHALEFET KALDI..UŞAK BELEDİYESİ'NDE...
UŞAK DİŞ HEKİMLERİ ODASI'NDAN EGEM TV'YE İADE-İ ZİYARET
UŞAK DİŞ HEKİMLERİ ODASI'NDAN EGEM TV'YE İADE-İ ZİYARET
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU İDDİASI
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK...
KİMİSİ AK PARTİYE GEÇİYOR, KİMİSİ BAĞIMSIZ KALACAGIM DİYE UĞRAŞIYOR, NEDEN ESKİ CHP Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ BİR ÇOGU AYNI ŞEYİ YAPIYOR..
KİMİSİ AK PARTİYE GEÇİYOR, KİMİSİ BAĞIMSIZ KALACAGIM DİYE UĞRAŞIYOR,...
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU İDDİASI
ÖZKAN YALIM’IN KARDEŞİ MUSTAFA YALIM TAHLİYE EDİLDİ: ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU İDDİASI

Ana Sayfa
Genel
Uşak Güncel Haberler
Siyaset
Asayiş
Son Dakika
Ekonomi
Şehrin Gözcüsü
Sağlık
Spor
Çevre
Eğitim
Tarih
Bilim ve Teknoloji
Uşak Hakkında
Egem TV Hakkında
Program Künyeleri
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Uşak Sağlık Birimleri Telefonları
  • Bizi Takip Edin
  • GÜNDEM ÖZEL
  • İHA CANLI YAYIN
  • EN BAŞARILILAR ÖDÜL TÖRENİ ANKETİ
  • Basın Kulübü Programı
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. EGEM TV`Yİ UYDUDAN VE DİJİTÜRK 'DEN NASIL İZLEYEBİLİRSİNİZ. Hafta içi saat 17.00-18.00 ve her Salı Saat 20.00 de, BRTV ile ortak uydu yayınında, Egem Tv'yi izlemek, Egem Tv diye değil, BRTV diye arayınız. Ortak yayınlarda EGEM TV - BRTV logosu olmaktadIr. Frekans TÜRKSAT 4A 12265 DİKEY-27500 FEC 5/6 dır. DİJİTÜRK 678 kanalda da yayındayız

Yazılım: Tumeva Bilişim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tüko-Der Uşak Şubesi'nden Hasta Hakları Açıklaması
Tüko-Der Uşak Şubesi'nden Hasta Hakları Açıklaması
Uşak'ta Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi Düzenlendi:
Uşak'ta Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi Düzenlendi: "Erken...