
Düzenlenen programa; Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş’ın eşi Nagihan Aktaş, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Halil Arslan, Uşak AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı ile birlikte çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. Vatandaşlara tamamen glutensiz olarak hazırlanan lokmalar ikram edildi.
Etkinlikte konuşan Uşak PKU El Ele Derneği Çölyak Başkanı Ömre Ümran Aydın, düzenlenen organizasyonun amacının çölyaklı çocukların ve bireylerin yaşadığı görünmez zorluklara dikkat çekmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çocuklarımız okullarda ya da dışarıda dağıtılan lokmaları yiyemiyor, çoğu zaman sıraya bile giremiyor. Biz de dedik ki; aramızda hiçbir fark yok. Herkesin tatlı yiyebildiği bir ortamı onlar için de oluşturmak istedik. Bu etkinlikle ‘biz de varız’ demek istiyoruz.”
Aydın, çölyak hastalığının bir tercih değil, ömür boyu süren bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekerek, toplumda ayrıştırılmadan, saygı ve anlayışla karşılanmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle okullarda ve sosyal alanlarda daha duyarlı olunması çağrısında bulundu.
Etkinliğe katılan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ise çölyak hastalığının sağlık boyutunun yanı sıra ekonomik açıdan da ciddi zorluklar barındırdığını ifade etti. Karaoba, devletin sağladığı maddi desteğin yetersiz olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Çölyak çok zor bir hastalık. Aylık verilen destek 475 TL ancak kullanılan ürünlerin fiyatlarına baktığımızda bunun yeterli olmadığı ortada. Bu sadece bir farkındalık meselesi değil, bir mentalite meselesi. Okullarda, kantinlerde, iş yerlerinde, lokantalarda ve tüm resmi kurumlarda çölyak diyetlerinin ciddiyetle ele alınması gerekiyor.”
Karaoba ayrıca, önümüzdeki günlerde 45 çölyaklı çocuğun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde misafir edileceğini belirterek, bu konuda çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, glutensiz lokma ikramının sıradan bir dağıtım olarak görülmemesi gerektiği vurgulanarak, çölyaklı çocukların her yerde her yiyeceğe ulaşamadığına dikkat çekildi. Program, birlik, dayanışma ve farkındalık mesajlarıyla sona erdi.













Allah razı olsun başkanlarımızdan çok güzel ifade etmişler özleliklede çocukların yaşadığı zorlukları