
Açıklanan verilere göre denetimler kapsamında ekmek ve unlu mamuller üretim tesislerinde 27, süt ve süt ürünleri üretim tesislerinde 25, et, kanatlı ve et ürünleri üretim tesislerinde 1, diğer üretim işletmelerinde 18, satış işletmelerinde 201 ve toplu tüketim işletmelerinde ise 230 denetim gerçekleştirildi.
Yapılan kontroller sonucunda 5 işletmeye toplam 1 milyon 344 bin 429 lira idari para cezası kesildi.
Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, gıda güvenliğiyle ilgili ihbar ve şikâyetlerin Alo 174 Gıda Hattı üzerinden iletilebileceğini hatırlattı.
Kent genelinde üretimden tüketime kadar gıda zincirinin her aşamasında gerçekleştirilen denetimlerle halk sağlığının korunmasının hedeflendiği ifade edildi.














