Uşak'ta yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, bölgede etkisini sürdüren yağışlı hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde belirgin şekilde azalması beklenilmekte.
Açıklamada, 26 Şubat 2026 Perşembe günü itibarıyla Afyonkarahisar ve Uşak’ta kar yağışının etkili olacağı, Denizli’de ise yağmur; yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar görüleceği bildirildi.
Yetkililer, yağışsız dönemlerde gündüz sıcaklıklarında kısmi artış beklense de gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceğini vurguladı. Düşük sıcaklıklar ve kar yağışına bağlı olarak buzlanma ve don olaylarının meydana gelebileceği, bu nedenle özellikle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.
Zirai faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde tarımsal don riskine karşı üreticilerin tedbirli olması gerektiği belirtilirken, pus ve sis gibi görüş mesafesini azaltan meteorolojik hadiselerin de görülebileceği kaydedildi. Ayrıca atmosferde kirletici maddelerin artışına bağlı olarak oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
En Düşük Sıcaklıklar Açıklandı
26 Şubat – 05 Mart 2026 tarihleri arasında beklenen en düşük hava sıcaklıklarının şu seviyelere kadar gerileyeceği tahmin ediliyor:
Afyonkarahisar: -7°C
Denizli: 0°C
Uşak: -5°C
Meteorolojik uyarının başlangıç tarihi 26 Şubat 2026 saat 00.00, bitiş tarihi ise 05 Mart 2026 saat 09.00 olarak açıklandı.
Yetkililer, vatandaşların resmi duyuruları takip etmeleri ve olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri almaları çağrısında bulundu.

















