UŞAK VALİSİ SAYIN DR.TURAN ERGÜN’Ü MİSAFİR ETTİK.
Aslında giriş cümlemimizde bir misafirlik var, fakat kimin kimi misafir ettiği birazcık açıklama gerektiyor,onuda yazının tamamını okuyunca anlayacağız.
İlimize 12 Mayıs 2022 tarihinde Vali olarak atanan,Sayın Dr.Turan Ergün ,hem denetime,hem mülki idare dahil çok farklı konularada hakim biri.
Kaymakamlık,Müfettişlik,Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan yardımcılığı ve Başkanlıgı yapan,Dr.Turan Ergün ,aynı zamanda, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünden Yüksek Lisans, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden doktora derecesi almış.
Kısacası İlimiz çok yönlü yetişmiş ve Başkent’de çok ciddi bir tanınırlığı ve çevresi olan bir Vali kazandı. Aslında kendisini övmeyi veya övülmeyi asla sevmeyen ve yapılmasınada tepki veren nezaket ve tevazu sahibi bir kişi Uşak Valisi.
Bu yazdıklarımızı bu nedenle biraz özenle ,aslında yazılacak çok güzel şeylere rağmen, çokça kısıtlayarak ,Valimizin yaşam ve görev anlayışına saygı duyarak yazıyoruz.
Ama yaptığı işleri ,almış olduğu eğitimleri ve diğer yoğun emekle kazanılmış ve uygulanan çalışmaları yazmamakta bizce bir eksiklik diyerek ,çok kısaca şehrin gözcüsü ekibi olarak ,İlimizin Valisini gözlemlerimizi yazacağız.
EGE'NİN MERKEZİ UŞAK..UŞAK'TAN EGE'YE YAYINCILIK..
Anadolu Televizyonları Ortak Ulusal Uydu Yayın Platformu Kanalımız BRTV [Bizim Radyo Tv ] ile Uşak ve özelliklede Ege bölgesindeki 8 vilayetin yayınlarını, Egem Tv olarak bizler aldık. Elimizden geldiğince diğer Vilayetlerimizede ,Uşak merkezli olarak temsilciliklerle ulaşıyoruz.
Uşak merkezli dememizin asıl nedeni, genelde Uşak bir çok resmi ve özel sektör işinde,merkez olarak değil ,şube veya temsilcilikle yetinmiş bir şehir.
Tabiki istisnaları vardır,biz birazcık genelleme yaparak yazdık. Anadolu Televizyonları ortak ulusal uydu yayın platformu [ Kısaca AYP ] olarak ,almış olduğumuz,Ege Bölgesi yayınlarımızda ,biz Uşak Merkezli olarak başladık ve devam ediyoruz.
Aslında ,Aydın ,İzmir gibi Uşak ilimizden nüfus olarak büyük vilayetlerden çok ciddi altyapı destekleri ile çok ciddi davetler almamımıza rağmen ,mevzimizi ,yani Uşak’ı bırakmadık ,tam tersi Egenin kalbi yapmaya çalışarak 30 yıldır olduğu gibi daha çok sahiplendik ,daha çok yoğunlaştık.
UŞAK KENT MERKEZİ,İLÇELERİ VE KÖYLERİNİN TAMAMINA
ANINDA ULAŞAN TEK TV YAYIN MECRASIYIZ.
Bu Ulusal uydu yayınlarımızla birlikte ,Uşak merkez ilçe, ilçelerimiz ve tüm köylerimize kesintisiz yayıncılık hizmeti sunan,Uşak merkezli tek uydu kanalıda olduk.
Artık Uşak'ın tamamına,televizyon haberciliği ,programcılığı,reklam ,tanıtım vb Medya ürünlerinde,anında ve çok hızlı ulaşma, Egem Tv ile mümkün oluyor.
Bu durum önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde,siyasilerimizin söylem ve vaadleri dahil, tüm seçim çalışmalarını, tüm Uşak'a duyurabilmesi içinde büyük bir imkan olacak.
EGEM TV OLARAK ,SADECE UŞAK'TA YAŞANLARA DEĞİL,
DÜNYADAKİ YAŞAYAN TÜM UŞAK'LILARA ULAŞIYORUZ.
Egem Tv olarak,Ortak uydu kanalımız BRTV ile sadece Uşak ,Uşak ilçeleri ve köylerine değil ,tüm Ülkemizdeki Uşaklılarada,hatta tüm dünyadaki,Türk-Sat Uydumuzun yayınlarının olduğu ülkelerdeki gurbetcilerimizede ulaşıyoruz.
Anadolunun,farklı illerinden,Anadolu Televizyonları ortak uydu yayın platformuna üye olarak ,yayınlarını bölgemizden verdiğimiz ve yayınlarımızı bölgelerinden veren,başta Karabük,Ordu,Hatay,Sıvas,Urfa,Ünye,Bursa,Zonguldak,Kilis,Osmaniye, Adana,Ceyhan,daki çok değerli her biri çeyrek asırı çoktan geçmiş yayıncılarımıza ve Ankarada oluşturup, Üst düzey,kentlerimize hizmet edecek kişi ve kurumları yayınlarımıza alacagımız, bitmek üzere olan stüdyolarımızın yetkililerine,çok teşekkür ediyoruz,çünkü,
Anadolunun en geniş ve en etkili ilk ve tek ortak yayın platformunu başlattılar,ve Anadoluyu tüm kentleri ile hem Ülkemizde hemde gurbetdeki,Dünyadaki hemşerileri ile bir birine kavuşturdular ve kavuşturmaya devam ediyorlar.
MİSAFİR ETMEYE HAZIRLANIRKEN ,MİSAFİR OLDUK...
Salı günü akşamki canlı yayınımıza,yayın talebimize olumlu cevap veren,Uşak Valimiz Sayın Dr.Turan Ergün’ü konuk edecektik,canlı yayına ve misafirimize hazırlanıyordu ki, Sayın Valimizden gelen bir telefon ile misafir etmeye beklediğimiz,misafirimizin ,misafiri olduk.
Yani artık misafir biz oluyorduk.
EL DOKUMA MEŞHUR UŞAK HALILARININ DOKUNDUĞU KONAK...
Sayın Valimiz ,eger üst yönetimde uygun görürse ,canlı yayını dokuyan eller konağında,hem çok otantik bir mekanda,hemde Uşagımızın gururu olan el dokuma Halılarımız ve Kilimlerimizin arasında yapalım dedi.
Tabiki el ürünü göz bebeğimiz, asırlardır ilimizle bütünleşmiş, hatta kendi vilayetinin ismi ile anılan ,çok nadir bir kültürün olduğu, Uşak halılarınında tanıtınımının yapılabileceği ve çok güzel restore edilmiş bir yere hayır demek mümkün degildi ve canlı yayın için hazırlıklarımızı dokuyan eller halı ve kilim evine taşımaya başladık.
Aslında Egem Tv binası ile neredeyse yürüme mesafesinde olan Dokuyan eller halı ve kilim evine bazı arkadaşlarımız daha önce gitmiş, bazıları ise yeni gidip görecekti ve gidip gören her arkadaşımız bu mekana 5 yıldız not verdi.
CANLI YAYIN HAZIRLIĞI BAŞLIYOR..
Canlı yayın hazırlıklarımız bittiğinde ,konağa ilk önce daire amirleri geldi, Jandarma İl Komutanı,Milli Eğitim İl Müdürü,Kültür ve Turizim İl Müdürü,Özel Kalem Müdürü,Sağlık İl Müdürü,Tarım İl Müdürü ve ev sahibi olarakda,İl Özel İdare Genel Sekreterimiz geldi,her birinin ellerinde düzenle istiflenmiş dosyalar vardı, ve her birinin yüzü gülüyor ve sanki kendileri canlı yayına çıkacakmış gibi heyacanları gülümseyen yüzlerinden okunuyordu.
Öncelikle Sayın Genel Sekreter Ertan Keleş ve Dokuyan eller halı kilim evi sorumlusu Mesut Kaya Bey ve tüm personeline misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz.
Uşak Valisi Sayın Dr.Turan Ergün her zamanki gibi ,tam zamanında geldi,alışık olduğumuz o güler yüzü ve samimiyeti ile kameraman arkadaşımızdan,çaycıya ,il müdürüne kadar hiç istisna etmeden herkesi tevazu ile selamlayıp ,yayın odasına geçtiğimizde ,bir bardak çay içmek için yayın öncesi kalan zamanı değerlendirip ,bizzat yayın alanınıda kontrol etti.
Buda dikkatlerimizden kaçmadı.Oturacagı yerden ,arka fona ,yanındaki yayında göstereceği belgelerden,kamera açılarına kadar kısa ama net bir kontroldenden sonra yayına başladık.
Aslında 90 dakikalık yayının nasıl dolacağı ile ile igili sıkıntılarımız yok değildi, fakat yayın sonuna doğru aslında bir doksan dakika daha olsa konuşulacak anlatılacak hizmet ve projelerin oldugunuda gördük.
VE ..DUAYENLERİN BULUNDUGU ORTAMDA ,CANLI YAYIN BAŞLIYOR.
Televizyon yayıncılığının duayen ismi Ali Osman Aşcı program sunucusu olarak ,Vali beyden daha heyacanlı gibi gözüksede ,on yılları geride bırakan tecrübe ile bunu bastırmayı başardı.Her zamanki sakin ve sakinleştiren uzlaşmacı uslubu ile sunuculuğunu başarı ile yaptı.
Tecrubeli ve canlı ,cansız tüm yayınların arkasındaki 19 yıllık teknik koordinatörümüz ,ilimizde yıllardır teknik konularda onlarca ismi yetiştirmiş,sessiz ve başarılı teknik üstat, Feyzi Tokat ve Egem Tv nin eğitimli ,donanımlı yayın kadrosu ,
ve,Uşak’ta basın yayın alanındaki onlarca kişiyi bizzat yetiştirmiş ve emek vermiş,bu sektörde 30 yılını geride bırakmış,sakin olduğu kadar,çok başarılı bir yayıncı olan ,hatta ilimiz adına basın yayın alanında,TBMM tören salonunda,Basın Yayın Genel müdürlüğü ödülü almış ,
Egem Tv yi MGD ödüllerinde Türkiyenin en başarılı en başarılı yerel tv seçtirmiş, Genel Müdürümüz Utku Demiröz’de bizzat gelerek ,canlı yayının başından sonuna kadar programı kordine etti.
Tüm yayın ekibinin gözü kulağı Sayın Valimizde idi ,ilk defa canlı yayınımıza misafir olan ,Sayın Valimizin performansı nasıl olacaktı,hepimiz ilk defa bunu görecektik ve yayın anında , canlı yayın stüdyosuna dönüştürülen,dokuyan eller konağının salonunda,bir duayen daha gördük,oda konulara hakimligi ,anlatımdaki sadelik ve akıcılık ile izleyene,çok büyük bir güven veren canlı yayın misafirimizdi.
CANLI YAYINA ÇOK YOĞUN BİR İLGİ VARDI...
Aslında canlı yayından önceki gün ve zamanlardaki,programın tanıtım yayınlarında gördüğümüz bir olay bizi çok şaşırtmıştı.
Bir çok önemli kişi,Egem Tv ye ulaşıp ,programı sormuş ,ilgilenmiş ama bir çoğuda bizdende,Sayın Valiye selam ve saygılarımızı söyleyin demişti.
Şimdiye kadar ki Canlı yayınlarımızda misafir ettigimiz konuklarımız arasında bize çok ilginç gelen bu durum,yayın anında bize telefon ,mail ve sosyal medya ile ulaşanlarla çok daha artınca bizde çok şaşırdık.
Fakat en çok şaşırtıcı olanlardan bazıları, platform üyesi olan ve o anda programı aynı anda canlı yayınlayan yayıncı arkadaşlarımızdan geldi.
Hepsi bir çok yerden aranıp, Vali beyin programını ilgiyle izlediklerini ve selam söylemek ve Uşak ile ilgili, Vali beyin anlattıklarına sorular ile katılmayı istediklerini ileten kişilerin oldugunu söylediler .
Hatta Karabük'den Sevgili dostumuz Mehmet Çetinkaya bey,yayın sonrası Vali beyi telefona rica ederek,Ülke dışından dahil,bizzat kendisine gelen olumlu tepkileri bizzat kendisi isim isim anlatarak sundu.
Bir arkadaşımız ise kendi ilinin Valisinin kendisini arayıp benzer bir program istedigini söyledi.
Tüm Uşak’a köy ve ilçeler dahil yapılan hizmetleri bir bir ,tane tane anlatan,Uşak Valisi,aynı zamanda ilimizi Türk-Sat Uydumuzun yayında olduğu tüm dünya ülkelerine ve Ülkemize tanıttı.
Hem gurbetdeki hemşerilerimizi,ilimiz ile gururlandırdı,hemde,Uşak’ın bütün kültürel ,sosyal ve ekonomik değerleri ile keşfedilmesi gerek bir il olduğunu,bir kez daha çok somut bir şekilde tüm izleyenlere belgelerle anlattı.
Aslında programa bu kadar yoğunluğun sebeblerininden biri ,Vali Beyin programdaki hakimiyeti ,samimiyeti ve çok net dolu dolu yapılanları ve yapılacakları anlatmasıydı.
İKİ MİSAFİR VE İKİ EV SAHİBİDE ÇOK MEMNUN KALDI...
Program bu dolulukla çok daha yoğun bir ilgiye sebep olurken ,bizim kafamızdaki ,ilk canlı yayının başındaki sorularıda, çok büyük ve pozitif bir şekilde canlı canlı görerek sonuçlandırdı.
İlimizi bu kadar samimi ve net bir şekilde tüm dünyaya, Türk-Sat uydumuzla ,ülkemizede,hem Uydumuz hem de Dijitürk,Dsmart gibi bir çok yayıncılık uygulamaları ile anlatan Valimizin,hem program performansından ,hemde misafirperverliğinden çok memnun olduk,Yayın bitimi, yayını baştan sona bizzat canlı yayın alanında takip eden, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Soner Demiröz'ün kendilerine yayın bitiminde teşekkür ettigi gibi bizde ayrıca tüm Egem Tv çalışanları adına Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz,
Aslında misafir geldiğimiz konakta ,bizde yayınlarımızda Sayın Valimiz Dr.Turan Ergün Beyi misafir ettik.Uşak'taki,Türkiyedeki ve Dünyadaki yayınımızı izleyip, Vali Beyi ve Egem Tv yi misafir eden izleyicilerimizde çok mutlu oldu, çünkü onların evine ,Uşak'ı misafir ettirdik.
Program bitiminde ise en kısa zamanda,Egem Tv binasındada misafir olma sözü ile Vali Bey ve birim amirlerinden ayrılıp ,cihazlarımızı teknik ekibizle tekrar ,Tv binamıza götürdük.
Ertesi günkü yayına gelen çok olumlu tepkilerde hepimizi çok memnun etti.
2022 bitimine çok az kala olan bu yayında aslında yılını doldurmamış bir Valinin ne kadar çok şey yapmaya çalıştıgını ve yaptıklarını ve yapacaklarını izledik,duyduk,ve 2023 den çok daha fazla ilimiz için umutlandık ,2022 de bu çok kısa sürede yapılanlarlada gururlandık.
NEDEN BU KADAR SEVİLİYOR MERAK EDİYORDUK VE ÖĞRENDİK...
Aslında çok merak ettiğimiz bir konuyuda bu yayında gördük.
Vali bey bir günde 10 yakın köye giden ve orda vatandaşla bütünleşen bir yönetici.
Tüm bunları takip ederken köyde şehirde ,çocuk ,yaşlı demeden ,insanların ona sevgi ile sarıldıklarını samiyetle sohbet edip, derdini sıkıntısını anlattıklarını görüyorduk,ve bunu merak ediyorduk,bunun nedenini yayın akşamı bizzat gördük.
İnsanlar kendini beğenmiş ,kendini makam dalarına kilitlemiş, ulaşılamayan ,kibir dolu yöneticiler değil ,halk içinde çözüm üreten ,çalışan,güler yüzlü hizmet eden gerektiğinde vatandaşın ayağına giden, yöneticilerden gördüğü ilgiye yine onların hak ettiği şekilde samimiyetle karşılık veriyor.
TÜM DÜNYADAKİ UŞAK'LILARIN VE UŞAK’I TANIMAK ,DUYMAK İSTEYENLERİN,
HEM BİZİ ,HEMDE VALİMİZİ ,TELEVİZYONLARI ARACILIGI İLE EVLERİNDE ,İŞYERLERİNDE ,UŞAK'TA VE TÜM GURBETDE MİSAFİR ETTİLER.
BİZDE ONLARA,HEM YAYINLARIMIZ ,HEMDE SAYIN VALİMİZ İLE MİSAFİR OLDUK.
Ve bizde tüm misafir olduklarımızı güzel ve bilindiğinden çok daha büyük ,canlı ve dolu dolu bir şehir olan ,ilimide misafir etmek isteriz. Buyursunlar.